- твоя інвестиція в перемогу та майбутнє України

19.04.2024

Голова НКЦПФР (Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку) Руслан Магомедов сьогодні, 19 квітня 2024 року, виступив на Mind Entrepreneur Summit, де розповів про очікувану трансформацію Комісії та інноваційні продукти регулятора для бізнес-середовища.

«Великі реформи треба починати з себе і незабаром Комісія розпочинає процес важливих внутрішніх та операційних змін. Ми повинні показати приклад бізнесу, стати доступнішими та підвищити нашу ефективність, значно спростити процедури реєстрації фінансових інструментів для швидкого залучення бізнесом капіталу. На ринку інструменти повинні конкурувати за своєю природою та ризикованість, а не за податковими пільгами», – наголосив пан Магомедов.

Під час конференції Голова Комісії представив учасникам інноваційний проект регулятора, який вже працює на ринку – облік часток ТОВ та ТДВ в обліковій системі Центрального депозитарію. Він забезпечує гарантії захисту прав власності для бізнесу та нові сучасні сервіси.

«Комісія створила продукт, який дозволяє захистити бізнес від рейдерства. Ми унеможливили таку ризикову історію, коли частки товариства без відома переписуються на когось іншого. Система консервує всі права учасників підприємств і дозволяє доступ лише ліцензованим депозитарним установам та НДУ», – повідомив очільник регулятора.

Нагадаємо, що минулого місяця в Україні запрацювала нова облікова система часток товариств на базі Національного депозитарію України.

Форма звернення

Введіть адресу

Введіть назву організації

Введіть ПІБ

Введіть посаду

Фізична особа
Заява (клопотання)

Введіть email

Повідомити про корупцію

Введіть повідомлення

Зв'язатися з нами