- твоя інвестиція в перемогу та майбутнє України

09.12.2021

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) узагальнила практику застосування норм законодавства з питань корпоративного управління та зробила черговий крок до поширення інструментів сталого фінансування. Регулятор підготував та розробив додаток з питань корпоративного управління і сталого розвитку (ESG) до Кодексу корпоративного управління.

«Якісне корпоративне управління зміцнює довіру до компаній та по суті змінює корпоративний сектор на краще. Сьогодні питання ESG (Environmental, Social and Corporate Governance) є не просто актуальним на фінансових ринках, а справжнім must have. І Комісія, в свою, чергу, допомагає українським компаніям впроваджувати кращу світову практику ESG у їхню внутрішню політику», – зазначив Максим Лібанов, Член НКЦПФР.

Додаток з питань ESG описує такі ключові моменти:
– обґрунтування необхідності впровадження передової практики ESG;
– що цікавить інвесторів з точки зору практики ESG;
– стандарти діяльності та звітності, які можуть використовуватися компаніями для структурування своєї сталої практики;
– керівні принципи щодо того, як компанії можуть впровадити рекомендації Кодексу.

Як і у випадку з Кодексом, додаток базується на Принципах корпоративного управління G20/ОЕСР та відображає рекомендації, наведені в остаточних звітах з питань корпоративного управління та сталого фінансування на ринках, що розвиваються, Комітету з розвитку та ринків, що розвиваються, Міжнародної організації комісій з цінних паперів (IOSCO).

Додаток до Кодексу корпоративного управління НКЦПФР розробила у співпраці з Міжнародною фінансовою корпорацією (International Finance Corporation) та Українською академією корпоративного управління (УАКУ).

Нагадаємо, у березні 2020 року Комісія затвердила Кодекс корпоративного управління, його ключові вимоги і рекомендації. Регулятор підготував документ спільно з українськими та міжнародними експертами на основі кращиї світових практик та розробок в корпоративному управлінні.

Форма звернення

Введіть адресу

Введіть назву організації

Введіть ПІБ

Введіть посаду

Фізична особа
Заява (клопотання)

Введіть email

Повідомити про корупцію

Введіть повідомлення

Зв'язатися з нами